Debutul anului universitar, din nefericire, nu coincide și cu cel al campionatului ligii a IV - a Bihor. Ca-n fiecare an plătim tribut ”vacanței”, deoarce cea mai mare parte a studenților fotbaliști nu sunt din Oradea sau Bihor. Toate echipele partenere de joc din campionat încep perioada de pregătire precompetițională la sfârșitul lunii iulie, perioadă când băieții noștrii abia au tras linie după sesiunea de examene. A devenit, se pare, o regulă ca după 1 octombrie, odată cu întregirea completă a lotului, FC Universitatea Oradea să-și arate adevărata valoare.

Cu toate acestea, cu o parte a echipei, pentru prima dată ne-am apropiat foarte mult de obiectivul din sezonul 2019/2020. După 3 meciuri disputate, 5-1 la Cociuba Mare (L5) cu Izvorul, 2-1 la Pomezeu cu Vida (L5) și 3-1 cu Unirea Livada (L4), FC Universitatea Oradea s-a calificat în semifinalele Cupei României, faza județeană.

În campionat, după un egal în deplasare (3-3 la Tileagd) și o victorie acasă (1-0 cu Aleșd), au urmat patru înfrângeri consecutive (0-1 cu Bihorul Beiuș, 0-4 cu CAO 1910 Oradea, 1-2 cu Viitorul Borș și 2-3 cu Unirea Valea lui Mihai). Situație deloc îmbucurătoare, deși echipa, cu un lot înjumătățit, a început perioada de pregătire din 4 august, iar jocul practicat nu prevestea ceea ce s-a întâmplat.

Și cum menționam, după ultimul venit în lot, Suwan Iemad (anul 5 medicină), echipa a dat semne de revenire. Victorie cu 3-1 în Cupa României, cu Unirea Livada, ce a trimis FCUO în semifinalele competiției. A urmat ”revenirea” cu un succes categoric în deplasare, 6-0 pe terenul echipei CS Mădăras, o echipă incomodă, care de regulă nu cedează puncte acasă. În primul ”11” au intrat pe teren: Săvescu, Varga, Bulz (cpt), Coman, Jurcă, Palinceac, Gavrilaș, Popa M., Moșkola, Ilieș și Șandra. La pauză scorul era 2-0 pentru FCUO, prin golurile marcate de Șandra și Ilieș. A urmat o perioadă fastă a echipei care a controlat în permanență jocul. După pauză au mai intrat Suwan, Hălmăgean, Sturzu și Toma. Primii trei s-au înscris și pe lista marcatorilor din repriza a doua, alături de Gavrilaș. Scor final (6-0) închis de profesorul Sturzu Bogdan prin ”set”, dovedind și de această dată legătura sa indestructibilă cu tenisul de câmp. Au mai fost pe banca de rezerve: Caciora, Junc și Birta, precum și staful tehnic format din Ilieș Alexandru, Baias Ștefan și Beleneși Mariana.

Nutrim speranța, că această victorie va însemna revenirea echipei acolo unde-i este locul, și astfel, în cea de-a doua deplasare consecutivă pe terenul Unirii Livada, FCUO va mai aduna 3 puncte la zestrea, deloc bogată după 7 etape.

Vivat FC Universitatea Oradea!