Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea din Oradea (rector Constantin Bungău, președinte Senat Aurel Căuș) în parteneriat cu Federația Sportului Școlar și Universitar (director Claudia Georgescu), Federația Română de Fotbal (președinte Răzvan Burleanu și reprezentant FRF Daniel Petcu) și Universitatea Politehnică din Timișoara (rector Florin Drăgan și reprezentant Octavian Săncioiu), (re)devine, în perioada 18-21 mai 2023, cu ocazia desfășurării turneului final al celei de-a VII-a ediții a CNUF, polul fotbalului universitar masculin din România.

La startul competiției s-au înscris 14 selecționate universitare reprezentând 10 centre universitare, două dintre acestea, Universitatea de Vest din Timișoara, campioana României și a Europei în 2022 și Universitatea din Oradea, în calitate de echipă gazdă, sunt calificate direct la turneul final de la Oradea.

În prima zi de aprilie, de la ora 11.00, pe terenul din Alparea (din păcate la limita impracticabilului), studenții au întâlnit echipa gazdă Asociația CS Oșorhei, într-o partidă din etapa a 3-a a play-off-ului ligii a 4-a Bihor. Partida a început echilibrat, însă treptat studenții au lăsat inițiativa gazdelor care au arătat mai multă dorință și sacrificiu pentru a obține victoria. Deși ambele echipe jucau pe același teren plin cu apă, este greu de înțeles atitudinea și teama cu care studenții (media de vârstă a lotului utilizat 23 ani) au abordat prima parte a jocului în fața unei echipe, este adevărat, mai matură (media de vârstă a lotului utilizat 24,4 ani) și bine motivată de antrenorul Răzvan Giura.

Pe o vreme rece și cu ploaie, în cea de-a doua etapă a play-off-ului, studenții și-au dorit și au reușit să obțină, în primul joc pe teren propriu, o victorie cu 3-0 (1-0 la pauză) în fața unui adversar cu jucători cu experiență și dornic de a recupera punctele pierdute în prima etapă. Poate cea mai tânără echipă a play-offului, FC Universitatea cu o medie de vârstă a lotului utilizat în acest joc de 23,8 ani, are parte în fiecare etapă de adversari experimentați. Dacă în jocul precedent, echipa din Diosig  avea o medie a lotului utilizat de 30,9 ani,  cei din Salonta ”au coborât puțin” media de vârstă a lotului utilizat la 26,4 ani. Cu toate acestea, impulsionați de cei doi antrenori din teren, Codruț Bulz și Mihai Șandra, prin prisma jocului prestat, studenții au meritat victoria. De la oaspeți merită să remarcăm pe ”veșnic tânărul” Cristian Țîrlea, care la 40 de ani este în continuare motorul echipei din Salonta dar și un model de dăruire în teren pentru tânara generație de fotbaliști.

CS DIOSIG BIHARDIOSZEG - FC UNIVERSITATEA ORADEA 1 - 0 (1 – 0)

Arbitri: LASCĂU Narcis Dan (centru), MATICA Marius (Asistent 1), BOGDĂNEL Alexandru (Asistent 2)

Observator AJF Bihor: MARIAN Florin

A marcat pentru CS DIOSIG BIHARDIOSZEG: COSTEA Gabriel în min 28 (1-0)

După reveneirea la o stare de normalitate conform ultimei decizii a Comitetului Executiv (12.03.2023) prin care performanța sportivă primează, sâmbătă, 18 martie 2023, ora 11.00, cele 8 echipe calificate vor da starul în play-off cu jocurile primei etape, după cum uremază (https://www.frf-ajf.ro/bihor/competitii-fotbal/liga-4-play-off-11700):

Liga a 4-a Bihor, Seria Sud, Etapa a 9-a
Duminică, 30 octombrie 2022, ora 11.00, terenul din Complexul sportiv al Universității din Oradea
FC UNIVERSITATEA ORADEA – FC BIHOR ORADEA II 7 - 2 (4 – 1)


UNIVERSITATEA DIN ORADEA - UNIVERSITATEA "LUCIAN BLAGA" SIBIU (1-1) - 19.05.2022


Liga a 4-a Bihor, Seria Sud, Etapa 1 play-out

Sâmbătă, 7 mai, 2022, ora 11.00, stadionul Universității din Oradea

FC UNIVERSITATEA ORADEA – CSC VOINȚA CIUMEGHIU 4 - 0 (1 – 0)

Arbitri: Zah Valentin (central), Orban Norbert (asistent 1) și Moza Adina (asistent 2)

Observator de joc: Rosza Ludovic (AJF Bihor)

Au marcat pentru: FC Universitatea Oradea: Ungur A (min 40), Șandra (55, 80) Ilieș A (75)

Liga a 4-a Bihor, Seria Sud, Etapa a 15-a
Sâmbătă, 16 Aprilie 2022, ora 11.00, stadionul din Complexul sportiv al Universității din Oradea

FC UNIVERSITATEA ORADEA - CSC CRIȘUL SÂNTANDREI 0 - 2 (0 – 2)

Arbitri: Pal Adrian (centru), Orban Norbert (Asistent 1), Matica marius (Asistent 2). Observator AJF Bihor: Nagy Cristian
 
Au marcat pentru: Crișul Sântandrei: Turcan Robert (26), Gavrilaș Daniel Alexandru (33).

Pe o vreme foarte bună pentru fotbal, liderul seriei Sud, echipa Crișul Sânandrei, prin valoarea lotului, joc și atitudine și-a confirmat poziția în clasament, rămânând singura echipă neînvinsă din Liga a 4-a Bihor. Pentru studenți, chiar dacă au obținut miercuri (13.04) o victorie în jocul restant de la Cociuba Mare (4-2) și un egal pe terenul celor din Livada (locul 2), aceștia continuă evoluția oscilantă, fiind a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu. Cu tot efortul din teren și din afara lui făcut de tinerii antrenori-jucători Bulz și Șandra, după acest joc studenții ”au înțeles” că mai au mult de muncit la toate capitolele ce implică jocul de fotbal. Avem în continuare încredere în ei și mai ales în cei care respectă culorile alb-bleu-azuriu ale echipei FC Universitatea Oradea. A fost un joc frumos, plin de învățăminte pentru studenți, în spiritul fair-playului, fapt pentru care mulțumim partenerului de joc, echipei și stafului tehnic de la CSC CRIȘUL din Sântandrei.

Liga a 4-a Bihor, Seria Sud, Etapa a 13-a

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 17.00, terenul din localitatea Cociuba Mare

CSC IZVORUL COCIUBA MARE - FC UNIVERSITATEA ORADEA 2 - 4 (0 – 3)

Arbitri: Bogdănel Alexandru (centru), Bărcan Sergiu (Asistent 1), Fechetea Ciprian (Asistent 2)
Observator AJF Bihor: Pantea Cornel

Au marcat pentru: FC Universitatea Oradea: Dardai (16), Balog (23), Sturzu (41), Bulz (51); Izvorul Cociuba Mare: Laslău (78 din penalty; 80)

Într-un joc restant pentru etapa a 13-a, pe terenul din localitatea Cociuba Mare, FC Universitatea Oradea a învins echipa gazdă Izvorul cu 4-2.