Joc de antrenament: 11 August, 2021, ora 18.30, teren Luceafărul din Sânmartin

LUCEAFĂRUL ORADEA – FC UNIVERSITATEA ORADEA 1-2 (0-1)

După o pauză de aproape doi ani, fotbalul amator revine treptat în viața noastră, iar FC Universitatea Oradea și-a reluat antrenamentele pentru noua ediție a campionatului ligii a-4-a Bihor (2021/2022), programată să înceapă la mijlocul lunii septembrie (11-12 septembrie 2021; https://www.frf-ajf.ro/bihor/stiri/comunicate-ajf-1/comitetul-de-urgen-20086.html).

Cu speranța că un nou val pandemic nu va bloca reluarea oficială a activității fotbalistice la nivel de amatori, miercuri (11 august, de la ora 18.30), într-un joc de antrenament disputat pe terenul principal din baza sportivă Luceafărul din Sânmartin s-au întâlnit FC Universitatea și Luceafărul Oradea. Duelul sportiv a pus față în față două echipe foarte tinere, cu loturile mult schimbate, cu mulți jucători în jurul vârstei de 18-19 ani (FC Universitatea) și chiar sub această vârstă (Luceafărul). Rezultatul final a fost 2-1 în favoarea studenților. Scorul a fost deschis în min 30 de Cristian Lezeu, acesta fiind și rezultatul la pauză. Au mai fost numeroase alte ocazii la ambele porți, studenții irosind trei astfel de posibilități clare de a înscrie prin Sturzu și Alex Lezeu. În cea de-a doua repriză, în min 60, la o fază ”muncită” de studentul Galea, mingea ”a fost involuntar redirecționată” de un jucător al echipei gazdă în propria poartă pentru 2-0. Zece minute mai târziu, tinerii jucători de la Luceafărul au redus din diferență printr-un șut bine plasat de la cca 20 m. Spre final, au mai fost câteva ocazii de partea ambelor echipe, însă FC Universitatea, condusă din teren de antrenorul-jucător prof Bulz Codruț, chiar dacă se află la începutul perioadei de pregătire, a arătat ca o echipă cu potențial și matură în joc.

La FC Universitatea Oradea, cuplul de antrenori format din prof Bulz Gheorghe (antrenor principal) și prof Șandra Mihai (antrenor secund) au trimis în teren o primă echipă formată din: Caciora T., Peic A., Lezeu C., Bulz C., Jurcă D., Balogh I., Man Ș., Benea R., Ungur A., Lezeu A și Sturzu B. În partea a doua a antrenamentului, au mai intrat: Galea C., Dragoș P., Jarca A., Ardelean C și patru noi studenți aflați în perioada de selecție: portarii Măgureanu C. și Axente M. (LPS Bihorul), Agrina C. (LPS Bihorul), Iuhas Raul (Unirea Valea lui Mihai). Nu s-au antrenat, fiind accidentați: Suwan I., Voit G., Șandra M. și Laza D. și au absentat motivat: Gavrilaș D., Ilieș A., Junc M și Șerban A.

 

Mulțumim partenerului tehnic Decathlon Oradea, d-lui director Armando Bungău, pentru echipamentul utilizat în acest joc !

 

Mulțumim clubului și echipei Luceafărul Oradea, antrenorilor Mudura Dan, Capotă Călin și Pap-Deac Ioan pentru antrenamentul comun realizat !

 

Motto-ul FCUO: Educația dă sens vieții, iar sportul o fortifică !