Liga a 4-a Bihor, Seria Sud, Etapa 1

Vineri, 10 septembrie, 2021, ora 17.00, stadionul Francisc Matei din Beiuș

CS BIHORUL BEIUȘ   -  FC UNIVERSITATEA ORADEA 0 - 2 (0 – 1)

Brigada de arbitrii: Cormoș Cosmin (central), Matica Marius (asistent 1) și Gozman Cristian (asistent 2)

Observator de joc: Boroș Petru (AJF Bihor)

Au marcat pentru FC Universitatea Oradea: Ungur A (min 20) și Junc M (min 86)

După 21 de luni fără fotbal (un an și 9 luni; în 30 noiembrie 2019 s-a desfășurat ultima etapă a turului ediției 2019/2020) într-un campionat oficial, în inima Țării Beiușului, pe stadionul Francisc Matei din municipiul Beiuș, în prefața primei etape a ligii a 4-a Bihor, gazdele de la CS BIHORUL BEIUȘ, club de tradiție în fotbalul bihorean, au avut ca oaspeți și parteneri de joc echipa studenților orădeni FC UNIVERSITATEA ORADEA. Ultima partidă oficială desfășurată între cele două echipe a fost în urmă cu doi ani, pe 8 septembrie 2019, pe același stadion, victoria revenind cu 1-0 echipei gazdă prin golul marcat de ”studentul” Popa S, prezent și în meciul de azi ca ”proaspăt absolvent”. Întâmplător sau nu, observatorul AJF Bihor de la acel joc a fost tot d-ul Boroș Petru.

Jocul primei etape a fost unul de angajament, în spiritul fair-playului și care sperăm a adus bucurie în sufletele celor care au susținut ca suporteri cele două echipe la revenirea sportului rege și în viața amatorilor. Un amănunt important este și faptul că din acest izvor nesecat de talente care este Beiușul și Țara Beiușului, în formația orădeană au fost prezenți nu mai puțin de 9 jucători: 6 beiușeni: antrenorul și căpitanul Bulz C., Laza D, Peic A, Lezeu C, Lezeu A, Ungur A (al șaptelea, Man Șerban, absent motivat) și 3 șteieni: Jurcă D, Galea C și Junc M.

Studenții orădeni, beiușenii și frații Lezeu, Alexandru și Cristian au avut șansa, ca după această lungă pauză, să facă primul schimb de pase la startul partidei și în debutul primei etape a noii stagiuni a fotbalului amator bihorean.

A fost un joc plăcut, de angajament pentru ambele echipe, ocazii fiind la ambele porți. Mai inspirați, studenții au punctat de două ori: în prima repriză prin Ungur (în min 20), scăpat singur cu portarul Odobasian, plasând mingea în dreapta acestuia; și în partea a doua a jocului, spre final prin Junc M, în min 86, angajat de Lezeu A, cu o pasă pe centru la marginea careului, acesta a preluat șidirect a șutat sec în dreapta portarului beiușan pentru rezultatul final de 2-0. Spre final, lezeu A, Ilieș, Dardai, Suwan și Junc au mai irosit câteva ocazii clare de a majora scorul. Cea mai spectaculoasă fază a meciului, aplaudată de publicul prezent, prefațând oarecum golul doi, a avut loc în min 80, când prin trei șuturi consecutive mingea expediată de Junc s-a oprit în stâlpul drept și de două ori de Lezeu A, în bara transversală și în stâlpul din partea stângă,  fără ”a lăsa urme pe tabela de marcaj”.

 

Antrenorii celor două echipe au utilizat următorii jucători:

CS BIHORUL Beiuș: Odobasian S (cpt), Gherman D, Bogdan R, Popa I, Mîndru C, Pirtea B, Ciobriș G, Popa S (min 64 Onică C), Toderici A (Mihoc D), Dan C, Țirban R. Rezerve neutilizate: Csorna C, Sas BM, Oraș I, Rusu M. Antrenor: Silaghi V și Goina I (delegat).

 

FC UNIVERSITATEA Oradea: Caciora T, Peic F. (min 46 Suwan; min 84 Junc), Bulz C (cpt), Lezeu C, Jurcă D, Galea C, Ungur A, Ilieș A B (min 88 Voit), Lezeu A, Balog I (min 46, Dardai D), Gavrilas D 9 (min 78 Benea R). Rezerve neutilizate: Laza D, Șandra M, Jarca A. Antrenori: Bulz Codruț (principal), Șandra Mihai (secund) și delegat Baias Șt.

 

La aniversarea centenarului fotbalului beiușan” clubul FC Universitatea Oradea urează tuturor celor care formează, iubesc și sunt alături de CS BIHORUL BEIUȘ 1921 multă sănătate și La mulți ani !

Felicitări și multă sănătate d-lui prof Ionel Bondor pentru deosebita lucrare aniversară "100 DE ANI DE FOTBAL BEIUȘAN'".VIVAT FC UNIVERSITATEA ORADEA !

Motto-ul FCUO: Educația dă sens vieții, iar sportul o fortifică !