Liga a 4-a Bihor, Seria Sud, Etapa a 3-a

Duminică, 26 septembrie, 2021, ora 15.00, stadionul comunal ”Victoria” din localitatea Avram Iancu

CSC VICTORIA AVRAM IANCU - FC UNIVERSITATEA ORADEA 2 - 3 (1 – 3)

Arbitri: Pal Adrian (centru), Urs George Cătălin (Asistent 1), Andor Marius (Asistent 2)

Observator AJF Bihor: Nagy Cristian (https://www.frf-ajf.ro/bihor/delegari/liga-a-4-a-seria-2-sud-9787.html)

Au marcat pentru: FC Universitatea Oradea: Ungur (33, 41), autogol (min32) - CSC Victoria Avram Iancu: Precup P (11), Ghișe C (53)

Zi superbă de septembrie, organizare foarte bună din partea gazdelor, arbitraj profesionist, două echipe dispuse la efort și fair play, toate acestea au fost ingredintele ce au oferit o superbă zi de fotbal publicului prezent pe terenul comunal din localitatea de reședință a frumoasei comune bihorene Avram Iancu. Felicitări organizatorilor!

A fost un joc frumos, de angajament din partea ambelor echipe, dominat de studenți, cu un rezultat am spune nedrept față de numărul mare de ocazii irosite de aceștia. Un joc, pe parcursul căruia, un suporter al alb-bleu-azuriilor ”a înviat și a murit” de mai multe ori. Au fost cel puțin 4-5 ocazii clare în prima repriză și alte 5-6 în repriza a doua, cu ratări incredibile din fața porții adverse sau incursiuni oprite de inspirația de moment a portarului gazdelor Gurgută Gabriel, înger salvator pentru poarta Victoriei.

Prima repriză a început cu un presing susținut al studenților, materializat prin trei ocazii clare de gol, cu mingi salvate de pe linia porții de jucătorii echipei gazdă, la incursiunile și șuturile studenților Ungur, Galea și Lezeu C. Pe acest fond de dominare, în min 11, la un fault în terenul studenților asupra lui Balog (unde se impunea oprirea jocului), gazdele au continuat faza cu un contraatac colectiv ce a surprins apărarea studenților și s-a materializat printr-un gol frumos marcat de Pușcaș, aducând gazdele în avantaj, contrar cursului jocului. Conduși magistral din teren de antrenorul jucător profesorul Bulz Codruț, studenții au reluat presingul în terenul advers ”forțând” apărarea gazdelor să înscrie în propria poartă (autogol Gale Florin) pentru 1-1, în min 32. Nu a fost suficient și un minut mai târziu (32) Ungur aduce echipa studenților în avantaj (2-1). Același Ungur ”recidivează” în min 41 și scorul devine 3-1 pentru studenți, rezultat consemnat la pauză.

A doua parte a jocului a început în aceeași notă de dominare a studenților, iar Ungur în min 46 trimitea mingea de la 6 m peste poarta goală a gazdelor. Și cum se întâmplă de cele mai multe ori dacă te joci cu ocaziile, cei care marchează sunt adversarii. La un fault la cca 40 m de poarta studenților, un jucător al echipei gazdă ”șutează” mingea în careul studenților și Ghișe Cătălin înscrie nestingherit golul doi al gazdelor (min. 53). Câteva minute mai târziu, la un șut expediat de gazde din careul de 16 m, portarul studenților Caciora s-a remarcat printr-o parada superbă, deviind mingea peste bara transversală. Ce a urmat este greu de explicat. Rând pe rând, studenții s-au întrecut în irosirea ocaziilor de a crește diferența pe tabela de marcaj, de cel puțin 5-6 ori, singuri cu portarul și chiar cu poarta goală. În final s-a terminat bine pentru studenți, care după 3 etape ”promovează un nou examen” și rămân liderii seriei Sud a ligii a 4-a Bihor, cu punctaj maxim.

Se impune să menționăm un aspect important rezultat în urma acestui joc. Studenții orădeni au reușit, poate în premieră, să primească apaluze la final de joc din partea publicului din Avram Iancu, cunoscut ca extrem de ostil cu echipele vizitatoare. Mulțumim avrămeștilor că au înțeles că studenții sunt și copiii lor, apreciindu-le prin aplauze valoarea, efortul și fair playul.

Antrenorii celor două echipe au utilizat următorii jucători:

CSC VICTORIA AVRAM IANCU: Gurgută G, Cureș A, Chișe I, Gale F. (min 2, Sabău I.), Stanciu B. (min 66, Lăscan B), Kocsis F. (min 54, Sabău N), Avram M, Costea A., Pușcaș R., Memetea A., Chișe C . Rezerve neutilizate: Mihai Șerban, Coste R, Rusu O, Szabo B. Antrenor: Cuciula Cristian (principal) și Gale Ionuț (manager sportiv și delegat).

FC UNIVERSITATEA Oradea (26.09.2021): Caciora T, Ungur A., Bulz C (cpt), Lezeu C, Jurcă D, Galea C, Dradai D., Man Ș, Lezeu A, Balog I, Gavrilaș D. Rezerve neutilizate: Laza D, Voit G, Peic A, Benea R, Dragoș P, Sturzu B și Șandra M. Antrenori: Bulz Codruț (principal), Șandra Mihai (secund), Ilieș Alexandru (manager sportiv) și Belneși Mariana (delegat).

 

VIVAT FC UNIVERSITATEA ORADEA !

 

Motto-ul FCUO: Educația dă sens vieții, iar sportul o fortifică !