Liga a 4-a Bihor, Seria Sud, Etapa a 14-a

Marți, 5 Aprilie 2022, ora 17.00, stadionul din Complexul sportiv al Universității din Oradea

FC UNIVERSITATEA ORADEA - ACS CAO 1910 II Oradea 0 - 2 (0 – 1) 

Arbitri: Pop Adrian (centru), Timar Ovidiu (Asistent 1), Ciuciu Adrian (Asistent 2)

Observator AJF Bihor: Rusu Gheorghe

Au marcat pentru: ACS CAO 1910 II Oradea: Balint Alexandru (45), Pop Marius (55)

Într-un decor de primăvară, pe terenul din complexul sportiv al Universității din Oradea s-au întâlnit în jocul restant al etapei a 14-a, cele două echipe orădene formate în exclusivitate din elevi (CAO) și studenți (FCUO). De altfel, sunt echipele cu cei mai tineri jucători din campionatele de seniori ale județului Bihor, media de vârstă a loturilor (în acest joc) fiind de 17,7 ani la CAO și 23,4 ani la FCUO. Interesul pentru acest joc s-a reflectat și prin numărul mare de susținători ai celor două echipe și nu numai, peste 300 de iubitori ai sportului rege fiind prezenți la joc.

Ambele echipe și-au dorit victoria, iar într-un astfel de derby orădean avantajul terenului propriu devine insesizabil. Au fost două reprize frumoase, prima dominată de studenți și a doua de elevi. Este greu să apreciem care ar fi fost rezultatul jocului dacă în prima repriză, la un henț ”foarte clar pe regulament” (”elevul” în cauză fiind singur, fără adversari) în careul elevilor, studenții ar fi beneficiat de o lovitură de pedeapsă. Din păcate centralul și asistentul au văzut fiecare diferit faza, primul, decis inițial sa acorde lovitura de pedeapsa a dat în final credit asistentului divizionar. Păcat, că după o astfel de fază, pe un fond de dominare ”studențesc”, în ultimul minut al primei reprize, în urma unui un contraatac rapid, elevii au deschis scorul prin Balint.

În cea de-a doua repriză, cu un început bun, studenții au alergat după egalare, însă echipa care avea să domine această repriză a fost cea a elevilor (foarte bine pregătită fizic și tactic), dominare concretizată printr-un gol de generic pentru 2-0, cu un șut de la cca 30 m, având ca autor pe Marius POP. Jocul studenților, greu de explicat pentru această a doua repriză, a permis elevilor să încheie acest derby orădean al fotbalului amator cu o victorie muncită și meritată.

O concluzie (deloc nouă) după acest joc este că sportul în general și fotbalul în particular nu pot fi „păcălite doar cu experiența”. Pregătirea constantă și seriozitatea la antrenamente, jocuri și în viața de zi cu zi sunt un cumul de factori care răsplătesc întodeauna prin rezultate pe cei care înțeleg acest mecanism complex al existenței noastre. Fiecare are 24 ore pe zi, important să realizeze ce face cu ele !

A fost un joc frumos, în spiritul fair-playului (elevii au primit la final apaluze din partea studenților), fapt pentru care mulțumim partenerului de joc, elevilor și stafului tehnic de la ACS CAO 1910 II Oradea

Antrenorii celor două echipe au utilizat următorii jucători:

FC UNIVERSITATEA Oradea: CACIORA Tudor, BALOG Ionuț, DARDAI Denis, ILIEȘ Alexandru, GALEA Cătălin (min 76, DRAGOȘ Patric), MAN Șerban, JURCĂ Dan (min 68, MOSKOLA Krisztian), UNGUR Adrian, ȘANDRA Mihai, LEZEU Alexandru, BULZ Codruț (cpt; min 81, GRIGOR Casian) Rezerve neutilizate: LAZA Darius, PEIC Alexandru, VOIT George, HRENIUK Cosmin, STURZU Bogdan.
Staful tehnic: Codruț BULZ (antrenor principal), Mihai ȘANDRA (antrenor secund); Alexandru ILIEȘ (manager sportiv) și Mariana BELENEȘI (delegat).

ACS CAO 1910 II Oradea: BOB Radu, LAZĂR Horia, OȘVAT Sebastian, POPA Andrei, POP Darius (min 89, BERDEA Alin), SĂUTIUT Razvan, POP Raul, CHINDLEA Andrei (min 89, CHINDLEA Radu), MOGA Andrei (min 82, BILȚ Alexandru), BALINT Alexandru (min 82, BOZSIK Sebastian), SANDRO Denis (min 73, SIM Robert). Rezerve neutilizate: CHERMAN Alexandru, BOME David.
Staful tehnic: Claudiu MUTU (antrenor principal); Stelian FARCĂU (manager sportiv) și Cosmin BRÎNDAȘ (delegat).